2011. november 20., vasárnap

Ki Kerényi Imre ?

Ki  Kerényi  Imre ? Rendező? Tanár? Igen ' Neve  közismert  már  évtizedek  óta. Az  utóbbi  időben  elhíresült  a  Törvény  Asztalával  és  a  15  megrendelt  festményeivel. Kerényi  Imre  alakítja  a  Fidesz  kultúra  politikáját.Ő lehet  az  új  Aczél  elvtárs?Lehet.Még  sok  ötletei  vannak,melyeket  meg  akar  valósítani.Kerényi  nem  politikus.Volt  MSZMP  titkár  is.Sok  jelenlegi  politikusról  is  le  lehet  mondani.Néhány  adat  Kerényi  Imréről '




Kerényi Imre (Csopak, 1943. szeptember 28. –) Kossuth-díjas magyar rendező, színigazgató, egyetemi tanár, politikus.
Kerényi Imre 1943. szeptember 28-án született Csopakon Kerényi László és Börzsey Ilona gyermekeként.
1966-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskola színházrendező szakán.
1966-1978 között a Madách Színház rendezője volt. 1968 óta tanít a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1978-1980 között a Szolnoki Szigligeti Színház igazgató-főrendezője volt. 1980-1983 között a Népszínház, 1983-1989 között pedig a Nemzeti Színház rendezője volt. 1988 óta egyetemi tanár. 1989-től 2004-ig a Madách Színház igazgató-művészeti vezetője. 1990-ben az MDF országgyűlési képviselő jelöltje volt. 1997-től a Magyar Színházi Társaság vezetőségi tagja. 2006-tól az V. kerületi City TV Kft. felügyelőbizottságának elnöke (Fidesz MPSZ/Jobbik Magyarországért Mozgalom). A Bubik István-díj kuratóriumának tagja.
Az MSZMP tagja volt, az 1980-as évek elején a moszkvai magyar nagykövet mellett dolgozott. Több rendezvényt is szervezett itt az 1917-es októberi orosz forradalom, Magyarország felszabadításának napja, stb. alkalmából.
1970 óta nős, felesége Felkai Anikó. Két lánya van; Kerényi Kriszta Júlia (1978) és Kerényi Katalin Ilona (1988)
Politikai pályafutását a pártállami MSZMP-ben kezdte (alapszervezeti pártitkárságig). 1990-ben már az MDF országgyűlési képviselő-jelöltje volt. Csurka Istvánnal szembenállt, óvott a szélsőjobboldali veszélytől és részt vett az MSZP és az SZDSZ által is támogatott Demokratikus Charta sétáiban.
A későbbi években a Fideszes események szervezésében vett részt.
Publicistaként is részt vesz a közéletben, Szerintem című műsorában gyakran bírálva politikai ellenfeleit. A műsor 2004. október 27.-ig vasárnap esténként a Hír TV-n volt látható, a televízió akkor felálló új műsorstruktúrájába nem fért bele az alkotók szerint „elegánsan kritikus”, a kormányzat lépéseit maró gúnnyal kommentáló véleményműsor. 2005 októberétől a DVTV (Demokrata Videó Televízió) korongján látható a műsor.
A magyar sajtó 2005-2006-ban kiterjedten foglalkozott politikai tartalmú beszédeivel, nyilatkozataival, Kerényi szerint túlzásokkal, szenzációhajhászással és a torzításokkal telve, szavait szándékosan eltorzítva, az általa bírált személyek azonban „méltóságágukat megsértő stílusa” miatt több becsületsértési pert is indítottak ellene.
Forrás : http://hu.wikipedia.org/wiki/Kerényi_Imre

Interjú : Interjú Kerényi Imrével a Klubrádióban

Interjú : Kerényi interjú a Demokratában

Előadásai : http://7ora7.hu/kerenyi-imre

                                               Videók  Kerényi  Imrével 

Videó : Kerényi megmutatja a rendelt 20 milliós festményeit az RTL KLUB Házon kivül adásában

                                          Szerintem  - Hirtv-  Kerényi  Imrével





Szerintem-Hirtv- Kerényi  Imrével ,2011  október  5-i  adás





Kerényi  beszélgetése  az  Echo  Tv  a Demokrata Kör  adásában

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése